For å finne brosjyre og video med generell informasjon om koronavirus på flere språk, gå inn på Folkehelsesinstituttets side her.

Finner du ikke svar på fhi.no sine sider? Ring coronatelefonen: 815 55 015.
Åpent hverdager 08-18 og helger 10-16.

Har du behov for akutt helsehjelp, ring fastlegen. Hvis du ikke får tak i fastlegen, ring legevakt: 116 117. Du skal kun ringe legevakt når du har behov for akutt helsehjelp.

Oslo kommune har også informasjon om korona på flere språk i PDF-fil. Eller gå direkte til ønsket språk ved å trykke på knappene under.

I disse tidene er det viktig å følge råd og anbefalinger fra Folkehelseinstituttet, helsenorge.no, Verdens helseorganisasjon for å begrense smitte. 

Stengte skoler og barnehager: Kan barn være sammen med andre?

For å begrense smittespredning, bør kontakt med andre begrenses – både når det gjelder størrelse og varighet. Det er også en fordel om det er de samme barna eller ungdommene som treffes. Les mer her. For barn og ungdom som er i hjemmeisolasjon eller hjemmekarantene, gjelder egne anbefalinger. 
– Råd for personer som er i hjemmekarantene.

Minoritetsrådgivere på ungdomskoler og videregående skoler

KoRus Oslo har samlet viktige numre å ringe til hvis du trenger det!

Kirkens SOS

Trenger du noen å snakke med? De har åpent 24 timer i døgnet, som betyr at du kan ringe når som helst. Akkurat når du føler for det – enten nå eller senere.

Ellers kan du chatte helt anonymt hvis du foretrekker det. Chatten er åpent hver dag fra 18.30-22.30 (fredag frem til 01.30)

Nyttige verktøy:

Sist uke jobbet mange av oss  hjemmefra, og det er stor sannsynlighet for at det blir slik framover på grunn av utbrudd av corona. Dette skaper et behov for teknologiske hjelpemidler som kan bruke til å opprettholde samarbeid og jobbe hjemmefra med teamet sitt. Her er en liste over nyttige verktøy. Bidra gjerne hvis du har noen andre nettsider, verktøy eller lignende som bør stå på listen.

 

Diverse lenker:

Lenke til informasjonsside hvor døve kan henvende seg hvis de blir syk, nødnumre etc. https://dovesmediatv.no/video/324029-koronaviruset-informasjon-om-forebyggende-tiltak-og-nodhjelp

Lenke til rådgivningskontoret som kan bidra med informasjon til personer med synshemming:
Rådgivningskontoret for syn og hørsel

Oversikt over hjelpetelefoner og nettsteder:
https://psykiskhelse.no/hjelpetelefoner-og-nettsteder