For å finne brosjyre og video med generell informasjon om koronavirus på flere språk, gå inn på Folkehelsesinstituttets side her.

Finner du ikke svar på fhi.no sine sider? Ring coronatelefonen: 815 55 015.
Åpent hverdager 08-18 og helger 10-16.

Har du behov for akutt helsehjelp, ring fastlegen. Hvis du ikke får tak i fastlegen, ring legevakt: 116 117. Du skal kun ringe legevakt når du har behov for akutt helsehjelp.

Oslo kommune har også informasjon om korona på flere språk i PDF-fil. Eller gå direkte til ønsket språk ved å trykke på knappene under.

I disse tidene er det viktig å følge råd og anbefalinger fra Folkehelseinstituttet, helsenorge.no, Verdens helseorganisasjon for å begrense smitte. 

Gradvis gjenåpning av samfunnet

Selv om samfunnet har gradvis åpnet seg den siste tiden, betyr det ikke at korona er over. Tiltakene vi har gjennomført i fellesskap har hatt god effekt og vi må fortsatt følge helsemyndighetenes råd om å holde avstand, vaske hendene og holde oss hjemme når vi er syke. 

Koronasjekk

Koronasjekk hjelper deg å finne ut av om du trenger å testes, og gir deg råd etter du har svart på noen spørsmål. Likevel er det viktig å huske på at denne sjekken gir ikke en fullstendig vurdering, slik at du bør ta kontakt med fastlegen eller helsetjenesten hvis du har behov for helsehjelp. 

KoRus Oslo har samlet viktige numre å ringe til hvis du trenger det!

Kirkens SOS

Trenger du noen å snakke med? De har åpent 24 timer i døgnet, som betyr at du kan ringe når som helst. Akkurat når du føler for det – enten nå eller senere.

Ellers kan du chatte helt anonymt hvis du foretrekker det. Chatten er åpent hver dag fra 18.30-22.30 (fredag frem til 01.30)

Nyttige verktøy:

Det er mange av oss som fortsatt jobber hjemmefra, og dette skaper et behov for teknologiske hjelpemidler som kan bruke til å opprettholde samarbeid og jobbe hjemmefra med teamet sitt. Her er en liste over nyttige verktøy. Bidra gjerne hvis du har noen andre nettsider, verktøy eller lignende som bør stå på listen.

 

Diverse lenker: